Voortstraat 94 – 1910 Kampenhout (B)

Winkel open donderdag 10-18h, vrijdag 10-18h en zaterdag 10-13h

Over SDB Boerderij

Waarom onze varkens de lekkerste varkens zijn

Smakelijk

Scharrelvarkens zijn gelukkige varkens en dus lekkere varkens

Duurzaam

Duurzame landbouw is eerlijke landbouw

Betrouwbaar

Kom kijken hoe de dieren leven en weet wat je eet

Scharrelvarkens zijn gelukkige varkens, en gelukkige varkens zijn lekkere varkens

Onze varkens kunnen het jaar rond in de weide rondlopen. Ze ploeteren en wroeten dat het een lieve lust is! 

Om de weilanden niet te overbelasten zetten we maximum 20 dieren per hectare uit. Om de 3 maanden worden ze verhuisd zodat de gewassen en het land de kans krijgen om zich te herstellen.

De varkens leven op een dieet van gras, eikels en aangepaste graanmengelingen. De combinatie van hun dieet en de vele beweging maken dat ze een perfecte verhouding hebben tussen vlees en vet waardoor ze heerlijk mals, smaakvol en sappig vlees opleveren.

Duurzame landbouw is eerlijke landbouw

De vleesverwerkende industrie krijgt veel kritiek. Dierenrechtenorganisaties,de media, de consumenten… Iedereen beseft dat de geïndustrialiseerde manier van dieren kweken niet langer aanvaardbaar is. Het is slecht voor de dieren, maar ook voor de natuur. 

Wie kiezen er bewust voor om het anders aan te pakken. We trachten de afstand tussen de wei en jouw bord zo kort mogelijk te houden. We werken eraan om de granen voor onze varkens zo dicht mogelijk bij de boerderij aan te kopen. We verzorgen zelf het transport naar het slachthuis en naar de beenhouwerij. We zijn een opstartend bedrijf en zullen dit in de toekomst verder trachten te optimaliseren. 

Op deze manier streven we ernaar om de impact op dier en natuur te minimaliseren zodat de kinderen van onze kinderen nog steeds van dit mooie landschap  kunnen genieten.

Kom kijken hoe de dieren leven en weet wat je eet

Vele kinderen hebben geen idee waar het eten in de supermarkt vandaan komt, zeker niet wanneer ze in verstedelijkt gebied wonen. Hoe kan je dan verwachten dat ze bewust zijn van wat ze eten?

Onze scharrelvarkens lopen vrij rond in grote weiden rond Kampenhout. Iedereen kan deze komen bezichtigen, weliswaar met respect voor de rust van de dieren. Bij SDB Boerderij zal je geen stallen vinden waar de dieren vet gemest worden, ze gaan van de wei rechtstreeks naar het slachthuis.

Alle dieren worden uiteraard streng gecontroleerd en opgevolgd zodat we kunnen garanderen dat we enkel vlees van de allerbeste kwaliteit leveren. Wat eerlijkheid duurt tenslotte het langst.

Sebastiaan De Backer

Seppe heeft altijd een hart voor dieren gehad. Als tiener had hij al 3 koeien, 2 pony’s en 6… struisvogels! Zijn ouders wisten van niets maar daar kwam verandering in toen de politie op school stond om te vragen of Seppe de eigenaar was van enkele rondlopende koeien…

De liefde voor dieren is gebleven, maar ook een liefde voor traditie. Vandaag zijn er geen struisvogels meer (nog niet) maar twee Duitse herders en 5 Belgische trekpaarden. En sinds kort ook varkens dus.

Sebastiaan De Backer

De Seppe

Onze varkensvriend, een beetje eigenwijs en tegendraads maar met een groot hart voor dieren, traditie en de natuur.